martes, 22 de febrero de 2011

Revista ÍNDEX


Avui es tractarà una mica el tema de l'art. He descobert una revista gratuïta que realitza el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (el MACBA). Són forá interessants els temes que s'hi tracten i sobretot la manera com està escrita i produïda. Us animo a que li feu un cop d'ull. Al final de l'entrada us facilito el link perquè la pugueu veure online en format pdf

ÍNDEX és la nova publicació semestral del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) dedicada a la investigació artística, el pensament i l'educació. La revista es proposa generar una nova bibliografia que participi en la renovació de la cultura del present, i alhora vol ser un banc de proves per confegir un nou llenguatge crític que convidi a pensar des de i a través de l'art.

ÍNDEX es publica cada mes de maig i octubre i és de distribució gratuïta en tres idiomes: català, castellà i anglès. La revista està disponible online, i també es pot rebre per correu postal escrivint a mailing@macba.cat.

La revista ÍNDEX s'estructura en les següents seccions:

Zoom: Com es teixeix una altra narrativa sobre l'art? Zoom és un espai dedicat a nous referents intel·lectuals i bibliogràfics.

Display: Com es gesten les exposicions? Quin n'és el treball de recerca? Aquesta secció vol fer visibles els processos de conceptualització i definició de les exposicions.

Mediterrànies: Un espai de diàleg entorn del Pròxim Orient, Europa i el nord d'Àfrica. Diverses veus aporten nous plantejaments sobre la cultura, l'art, la religió, l'educació i el futur comú de les societats que conformen la Mediterrània.

Recerca artística: Per què i com faig el que faig? Els artistes parlen en primera persona dels seus projectes.

Acadèmia: Quin és el paper de l'educació? Com es construeixen les mirades crítiques? Acadèmia se centra en la relació de l'art amb les ciències humanes i la intervenció criticosocial dins i fora del museu.















0 comentarios:

Publicar un comentario