miércoles, 27 de abril de 2011

De tapes per la Barceloneta




Ara que ja és primavera i el bon temps ens acompanya, és un moment ideal per anar de tapes per la Barceloneta. Després d’un bany a la platja o un passeig pels carrers plens d’encant d’aquest barri que encara conserva moltes coses del referent pescador, què millor que una menjar una bona tapa? Entre els carrerons de la Barcelona trobem varis bars i restaurants on degustar les millors tapes.

Avui us en presentaré tres de molt coneguts i recomanables.

Can Maño

Can Maño és un d’aquells local tradicionals de Barcelona. Sense grans rètols, l’entrada pot passar fàcilment desapercebuda. Les tapes es prenen en una taula de melanina, els plats i els gots són com els d’un menjador d’escola, el lavabo és petit i no accepten reserves ni targeta de crèdit. Però ni falta que els hi fa tenir més serveis per tenir sempre cua a la porta. A Can Maño es va a menjar peix i en això són els millors perquè és sempre molt fresc. Boquerons fregits, sardines, lluç… tot prové directament de la llotja.
Situació: Carrer Baluart, 12




Bar Leo
El Bar Leo és a primera vista un local més de tapes típic de barri però una vegada a dins descobreixes que té un encant especial. És possible que sigui pel jukebox del qual no paren de sonar cançons de “Los Chichos”, pot ser que sigui perquè està tot empaperat amb fotografies de “Bambino” o pel caràcter de la seva propietària, una dona baixeta que no para d’un costat a l’altre del bar.
Situació: Carrer Sant Carles, 34. 



La Cova Fumada
No es pot parlar de tapes per la Barceloneta sense anomenar aquest bar. És famós per les seves bombes de La Cova Fumada que es diu que són les millor de la ciutat. També és recomanable provar el bacallà, les mongetes o els pèsols amb botifarra. En aquest local hi treballa tota la família: l’àvia, els germans i els fills. Com molts d’aquests locals familiars, tanquen els diumenge, per tant, no és el dia més aconsellable per “tapear” per la zona.
Situació: carrer Baluart, 56. 





Enjoy it!

0 comentarios:

Publicar un comentario