jueves, 10 de marzo de 2011

Restaurant Dos Palillos



Avui us vull parlar sobre el restaurant Dos Palillos. Situat al barri del Raval, al carrer Elisabets número 9, al costat de la casa Camper i molt a prop del MACBA. Es tracta d’un restaurant peculiar, perquè fusiona la cultura gastronòmica espanyola i asiàtica mitjançant el concepte dels palets per menjar.




Dues cultures diferents que utilitzen palets per a menjar, els orientals els utilitzen com a pinces per agafar petites porcions de menjar i als bars espanyols els palets, o escuradents, són els reis de la tapa. Diferents en la seva forma, però semblants en el seu ús. Dos utensilis purs, bàsics, mínims en el seu disseny, primitius i moderns al mateix temps. Una coincidència però també una bona excusa per a unir dues cultures gastronòmiques; l’asiàtica i l’espanyola. 

El concepte és menjar les tapes asiàtiques, però amb la filosofia del nostre “tapeo”, una mica més informal i compartint les mateixes tapes, no només plats individuals. 

Els responsables del Dos Palillos no han volgut fer una fusió del menjar, però si una fusió de l’espai. Per aquesta raó, hi ha una barra dedicada al “tapeo” espanyol i una altra dedicada al “tapeo” asiàtic. Cadascuna de les zones està decorada amb l’ambient que li correspon.

El bar del Raval del Dos Palillos podria ser un típic bar de la zona on està situat. Consta d’una barra de marbrel molt alta, tamborets no gaire còmodes, un espai estret on s’ha de lluitar per 25 cm d’espai, decoració molt extravagant i amb molts elements kitsch, no compresa per alguns, però molt valorada per altres. 





 

En canvi, la part del restaurant on es serveixen les tapes asiàtiques té una estètica i un espai molt diferent. Està compost per una barra asiàtica davant de la cuina, gairebé a dins, servida pels propis cuiners. Volien donar-los més protagonisme als clients creant un espai com un amfiteatre; d’aquesta manera els clients estan asseguts en una barra però en cadires, en una tarima elevada per sobre el nivell de la cuina. 





 
Horaris
Dimarts i Dimecres de 19:30h a 23:30h
Dijous, Divendres i  Dissabte de 13:30h a 15:30 i de 19:30h a 23:30h
Dilluns i Diumenge tancat.

Situació
Carrer Elisabets, 9. 08001
93. 304. 05. 13



1 comentarios:

Ariadna dijo...

mmm!! bona barreja àsiatica i Mediterrania! pot ser interessant el gust!

Publicar un comentario