martes, 1 de marzo de 2011

Restaurant Tickets


Tickets, el bar de tapas de Albert y Ferrán Adrià

Qui no voldria gaudir d’algunes tapes fetes pel millor cuiner del món, en Ferran Adrià? 

Doncs ara ja serà possible que ja obrirà, juntament amb el seu germà Albert, un restaurant de tapes tradicionals a preus assequibles a forces butxaques. Ja que s’estima que el preu mitjà per àpat és d’uns 25€ aproximadament. A més, el local és molt peculiar distribuït en sis espais diferents molt ben dissenyats, on cada detall s’ha tingut en compte. 
Espero que us agradi!

Els germans Albert i Ferran Adrià començaran a la tardor un projecte gastronòmic a Barcelona conjuntament amb els germans Iglesias, responsables de la gestió diària dels locals.

Aquest projecte vol ser el reflex de la imatge actual de la ciutat, creativa i innovadora que aposta amb ímpetu per la gastronomia. I l’escenari que han escollit és el Paral·lel, en ser la base del teatre i del cabaret a Barcelona i l’emblema, durant dècades, de la vida social i cultural de la ciutat. Una zona en ebullició de nou que serà gran protagonista de la vitalitat de la nostra ciutat i que ha viscut recentment dos alegres episodis amb la reobertura de El Molino i del Arteria Paral·lel. El Paral·lel d’antany, ple de teatres, alguns dels quals es troben a faltar, torna pels seus furs i vol recuperar de nou l’esperit d’una ciutat que va ser el reflex d’una explosió entusiasta d’alegria i cultura sense precedent a Espanya.

Estarà situat al número 164 de l’avinguda del Paral·lel, tocant els carrers Tamarit i Entensa. A l’edifici Flotats, que va ser construït als anys 30, s’emplaçaran els dos conceptes gastronòmics, l’àrea de tapes i la cocteleria, que estaran unides per un passadís interior i compartiran zones comuns.

El local constarà de dos espais diferenciats pel que fa a la oferta i a l’estètica. El primer espai, anomenat TICKETS, serà un local de tapes contemporànies, una evolució de la tapa tradicional i el segon, 41º, una cocteleria clàssica amb una oferta gastronòmica il·lusionant i carregada de creativitat on no hi haurà límits a la imaginació.

Per a Ferran i Albert “la vida tapa és un concepte global que uneix la gastronomia amb una manera d’entendre la vida. Una manera divertida de menjar que converteix a tothom que hi participa en intèrpret d’una obra de teatre, d’una revista de coristes, d’un vodevil circense, en protagonista d’un entremès cantat. Una posada en escena de la pròpia vida. A la vida tapa no existeix l’avorriment, ni la tristesa ni la soledat, però si les rialles, la complicitat i les bones companyies”



El local constarà de diferents espais: 

Una primera barra serà el reflex de la Barcelona mediterrània, la del blau del mar, la del sol lluminós dels matins. Despertar-se a Barcelona no és el mateix que despertar-se en un altre lloc, la llum és especial i intentarem dotar aquest espai amb la mateixa llum especial. Veurem la Barceloneta amb els seus balcons i les seves persianes i als cuiners cuinant com si traguessin el cap pel balcó. En aquest espai hi trobarem Pernils Joselito tallats amb ganivet, diferents ostres presentades a la gallega, en escabetx, en salsa verda, en salpicón, naturals, nècores del viver a la planxa, gambetes vermelles i mini escamarlans de la costa brava, cargols de mar i navalles de les costes gallegues. Bruños, cloïsses de la ria, musclos. Un lloc ideal on llepar-se els dits i picar les millors coses de cada port.

Un segon espai central, una barra anomenada l’estrella serà el centre neuràlgic de la beguda. Situada a continuació i formant part de l’ entorn d’estètica mediterrània, serà el lloc on, amb una merescuda cura i acaronament, llençarem una exquisida cervesa tan brillant de color com el blat banyat pel sol i tan freda com un iceberg de primavera. Una bona canya tirada serà la companyia perfecta d’ una bona tapa. Una oferta cuidadosament seleccionada de vins li dóna el contrapunt sofisticat a un local cerveser per excel·lència.

La tercera barra, coneguda entre ells com el galliner o la cabina dels Marx, serà un espai petit pels més canalles i truans. Ben atapeïts, a l’entrada del local, presidiran el pas cerimoniós dels clients que entrin i flirtejaran amb els nois i noies que s’ho mereixin. I brindaran pels nous temps que arriben a Barcelona.


La quarta, una barra alta de còmodes tamborets i estètica futurista, és on es serviran els chuchis. Els chuchis són un estil de portar-se un bon menjar a la boca. Un mos, o dos, o tres, que acariciarem amb els dits. El pa en la nostra cultura mediterrània és com l’arròs en les altres, és el que acompanya a tot, i aquí el farem servir per muntar davant dels clients diferents tipus de tapes amb productes frescos. Serà la zona on donaran llibertat a la creativitat. 

Algunes de les varietats que podrem trobar són les següents: Chuchis de garota amb alvocat i gelatina de menta, de sepions amb tinta i ceba i pasta d’ametlles, de tall de gelat de formatge manxec, de cansalada amb salsa de mostassa i cogombre cruixent. Aquesta barra serà també on les amanides adquireixin protagonisme. Carxofes amb sèrum de Idiazábal fumat, oli d’avellanes i ous de lissa, menjar blanc d’ametlles amb consomé de pernil ibèric, síndria a la graella amb tomàquet concassé, festucs i alfàbrega i un ventall d’idees que l’Albert i en Ferran hi estan donant voltes.

La graella, amb l’estètica industrial d’un contenidor del port de Barcelona, serà el lloc on, entre d’altres coses, es faci allò més senzill i al mateix temps allò més complicat, el pa amb tomàquet. En aquesta barra el que no hi faltarà seran tomàquets. A més de ser una font d’acaronament a tot tipus de carns, de broquetes, planxats, de pa al vapor farcit o acompanyat de pinyes o síndries a la graella i per resumir, de tots aquells productes que tenen una eterna sintonia amb una bona brasa.


I per últim, la nena bonica, la llaminera, la de les tapes dolces. La màgia de les postres al país de les meravelles. Era obvi el pes de les postres en la vida creativa de l’Albert. Serà una fira, amb les seves bombetes penjants, la seva carpa de circ, les seves màquines de cotó de sucre, d’orxata, de granissats, els seus aparadors plens de postres de colors. Per quedar-se amb la boca oberta si ets un nen. I si no ho ets, també.
Allà ens hi serviran Tall de neules farcides de praliné amb gelat de torró, arrop i talladetes amb gelat de canyella i gingebre, granissat de taronja amb vermut blanc, mató de drap amb mel cruixent, maduixes cruixents banyades amb xocolata blanca i iogurt i moltes més postres. 

La pàgina web oficial del Tickets, podreu veure diferents videos on els creadors i el seu equip expliquen el procés de creació del projecte i on podreu resevar online.

Avinguda Paral·lel, 164




 

1 comentarios:

mur dijo...

Per les fotos que has adjuntat se'n pot fer una lleugera idea de com és el local. M'encanta l'estètica i el nom.

Publicar un comentario