jueves, 3 de marzo de 2011

Xcèntric, el cinema del CCCB


El CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), ofereix entre altres coses les sessions cinematogràfiques anomenades Xcèntric. Aquest projecte s’ha convertit en tot un fenomen del cinema experimental i d’autor de la ciutat de Barcelona. 

L’Xcèntric, vol afavorir el coneixement d'aquell cinema i d'aquells treballs videogràfics que, des del compromís i la voluntat experimental, qüestionen les imatges i defineixen el mitjà. I així recuperar aquestes obres secretes o oblidades per mitjà de l'experiència íntima del públic.

Els continguts s'amplien en gèneres i temàtiques, però tots continuen tenint en comú el fet de ser obres de creació personal i amb fort compromís per part dels autors, tant en els continguts com en les solucions formals. Autors amb clara voluntat de qüestionar el mitjà, trencar el llenguatge formal i incorporar-hi nous tractaments estètics, que d'aquesta manera aboquen noves mirades producte de la llibertat inherent a la producció independent.

Les pel·lícules que conformen la programació de l’Xcèntric tenen en comú la seva difícil visibilitat i l'escassa o nul·la circulació en els circuits de distribució audiovisual. Les dificultats per aconseguir una còpia de projecció fan que cada sessió esdevingui un acte expositiu, com si fossin obres d'art penjades a la sala d'un museu.

La programació de l’Xcèntric és a càrrec d'un equip de programadors, acreditats especialistes en cinema documental, experimental, animació, art i assaig. A més de l'equip de programadors regulars, Xcèntric compta amb programadors convidats.






L'agenda de totes les projeccions la podeu trobar al següent link:


Els preus de les entrades són molt assequibles, aspecte que convida a deixar-se caure de tant en tant a visualitzar pel·lícules exclusives que pràcticament no tenim coneixement ni publicitat. 

Preu de l'entrada
Sessió Xcèntric: 4 € / Reduïda: 3,00 €
Abonament 5 sessions: 15€ / Reduït: 12 €
Amics CCCB: GRATUÏT

Com arribar-hi?

El CCCB està situat al carrer Montalegre número 5, 08001 Barcelona.
Tel. 93 306 41 00 Fax 93 306 41 01

Metro: línies 1, 2 i 3 (Catalunya i Universitat) FGC i RENFE.
Bus: 7, 9, 14, 16, 17, 24, 38, 41, 50, 54, 55, 56, 58, 59, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 141, L94, L95, Tombús, Aerobús.
Pàrquings propers: Pl. Castella, Carrer dels Àngels, Pl. Catalunya.


1 comentarios:

Ariadna dijo...

carai! tu molt interessant!!

Publicar un comentario